Marked - Lopekana - Menuoversigt

Go to content

Marked

Ferier > Storbyer > Budapest
Central Market Hall
Bygget i slutningen af det 19. århundrede, Central Market Hall (officielt kaldet "Központi Vasarcsarnok« på ungarsk) er den største indendørs marked i Budapest. Blandt andet i stueetagen finder du et stort udvalg af pølser, kød, ost, frugt og grøntsager. På anden sal er der madboder og masser af leverandører sælger kunsthåndværk, tøj, broderier, brændpunkter og andre souvenirs. Paprika og Tokaji sælges også her. I kælderen er der et fiskemarked, en lille asiatisk købmand, et supermarked, og en lille apotek. 

Bygningen har også nogle arkitektoniske betydning. Tagkonstruktionen er stadig den oprindelige, og taget er dækket med dekorative Zsolnay fliser. Der er fire andre markeder som dette i Budapest, som alle blev bygget i samme stil (disse er i Klauzál tér, Rákóczi tér, Hold utca og Hunyadi tér). Et interessant faktum er, at alle fem bygninger åbnede samme dag, den 15. februar, 1897.

På grund af sin beliggenhed og størrelse er markedshallen på Fovamtér blevet valgt til at være den "centrale" torvehal byen i modsætning til de øvrige markeder klassificeret som »distrikts markeder. Når det åbnede kunne skibe sejle lige ind i bygningen ved hjælp af specielle dokker. 
----- o -----
----- o -----
----- o -----
----- o -----
----- o -----
----- o -----
Back to content